Medewerkers aan het woord

Nordin El-Abbd

technieker Drinkwater

Nordin El-Abbd koos 3 jaar geleden voor een job als technieker Drinkwater bij De Watergroep en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

“Ik werkte 20 jaar in een brouwerij. Maar de nachtshifts werden te zwaar. Een vriend van mij werkte al bij De Watergroep en stelde voor om te solliciteren. Nu, 3 jaar later, vind ik die overstap nog altijd de beste keuze ooit.

Als technieker Drinkwater voer ik herstellingen aan het waterleidingnet uit. Elke dag ben ik ergens anders aan het werk. Die afwisseling vind ik erg leuk. Ook het feit dat ik altijd in de frisse buitenlucht kan werken, bevalt mij enorm.

Daarnaast is het sociaal contact met de collega’s en de klanten een groot pluspunt. Ik heb topcollega’s. Ik voel mij goed in de groep, ik amuseer mij en dan vliegen de dagen voorbij. Ook het contact met de klanten is plezant. Voor hen doen we het allemaal: zuiver en veilig water en zo weinig mogelijk last bij werken. Het is natuurlijk niet leuk als er even geen water is, maar de meeste klanten blijven vriendelijk. Ze komen goeiedag zeggen, of ze brengen een koffie of een koekje. Dan is mijn dag goed.”

Simon Stevens

manager Riopact

“Ik ben gestart als projectingenieur op de afdeling projectengineering. Daar begeleidde ik het ontwerp en de bouw van reservoirs en waterproductiecentra: grote projecten, waarvan het bouwen vaak jaren in beslag neemt. Na mijn aanwerving mocht ik meteen de handen uit de mouwen steken, met de bouw van een groot waterproductiecentrum in Leuven (Heverlee), bij mij in de buurt. Het feit dat ik mijn bijdrage heb geleverd aan de kwaliteit van het drinkwater bij me thuis, maakt me extra trots op wat ik doe.

Ik gaf mijn carrière een nieuwe wending en ging aan de slag bij Riopact, een samenwerkingsverband tussen De Watergroep en Aquafin, dat instaat voor het beheer van gemeentelijke rioleringsnetten. Als manager verleen ik advies rond afvalwaterbeheer aan de gemeentelijke vennoten en leid ik een team van gemotiveerde medewerkers binnen De Watergroep en Aquafin. Na 10 jaar wou ik mijn professionele horizon graag verbreden, en dan is het fijn om voor een organisatie te werken met voldoende ontplooiingskansen.”

Wil jij ook een watermaker worden?

Dat begrijpen we volledig! Bekijk onze jobs en ontdek de mogelijkheden.